Wat is internet en telefonie?

0

Internet is het overkoepelende netwerk van computernetwerken. De oorsprong van het internet is zoals in het algemeen wordt aangenomen 1969 in het Pentagon. Bij het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten van Amerika werd destijds een militair netwerk gebouwd, dat in de loop van de jaren gebruikt werd voor Amerikaanse universiteiten.

Normaal gesproken neemt men aan dat internet alleen bestaat uit het world wide web. Dit is slechts één van de diensten die je kunt gebruiken via internet. Denk namelijk maar eens aan e-mail, IP-telefonie en File Transfer Protocol, waarbij documenten via internet kunnen worden uitgewisseld. Internet is dus meer dan alleen maar het bezoeken van websites.

Om toegang te krijgen tot het internet thuis heb je een internetverbinding nodig. Deze kan worden gemaakt via een kabel, draadloos of via het netwerk voor mobiele telefonie. Bij de kabel kun je denken aan de inbelverbinding of breedband vergelijken. Bij draadloos internet is wifi de meest gangbare term en bij mobiele telefonie sluit je aan op een netwerk zoals 2G, 3G of 4G.

Telefonie

Telefonie is het telecommunicatiesysteem waardoor personen gesprekken kunnen voeren via de telefoon. Dit systeem gebruik je wanneer je niet binnen het gehoorbereik bent van de andere persoon. De verbinding voor telefonie kan via een vaste lijn en een draadloze lijn. De vaste lijn is simpelweg de huistelefoon en de draadloze lijn is via de mobiele telefoon. Tegenwoordig zijn ook veel huistelefoons aangesloten op het netwerk dat de verbinding draadloos maakt.

Elke aansluiting op het wereldwijde netwerk heeft een uniek nummer. Dit nummer kan worden ingetoetst op het toestel waarmee je belt en dankzij de verbinding wordt er gebeld naar het gekozen nummer. Een verbinding kan worden verbroken door de telefoon op te hangen of door het gesprek te beëindigen door op de daarvoor bestemde knop te drukken. Met de komst van de mobiele telefonie is iedereen bijna overal bereikbaar en kan men ook bijna overal vandaan bellen.

Share.

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie en ik werk bij iPhoneGoedkope.NL. Ik zorg ervoor dat deze website dagelijks geüpdatet wordt met bijvoorbeeld het laatste nieuws en geruchten over iPhones. Daarnaast onderhoud in contacten met telefoon aanbieders, zodat wij de beste aanbiedingen aan jou kunnen tonen. Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen!

Reacties zijn uitgeschakeld.