Telefoonabonnement of toch prepaid?

0

De eeuwenoude discussie voor velen: ‘een nieuwe telefoon met een abonnement kopen, of toch los een telefoon en los een simkaart kopen.’ Wat is uiteindelijk het voordeligst en waar ligt bij de meeste mensen de voorkeur. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Waarom kiezen voor een telefoonabonnement?

Het kiezen voor een mobiel telefoonabonnement gebeurd door veel Nederlandse consumenten door het gemak wat het met zich meebrengt. Bij een mobiel abonnement hoeft u namelijk nooit meer uw mobiele beltegoed op te waarderen en/of zorgen te maken dat u niet meer kunt bellen, omdat het beltegoed op is. Hiernaast kan er bij een nieuw abonnement vaak gekozen worden tussen de nieuwste mobiele telefoons zoals de iPhone 6. Hierdoor wordt het voor veel gadgetfreaks nu ook nog eens betaalbaar om een van de nieuwste smartphones te hebben. Anders ben je zomaar in één keer een bedrag rond de €700,- euro kwijt.

Waarom kiezen voor een prepaid simkaart?

Bij een prepaid simkaart krijg je dan geen ‘gratis’ smartphone, maar dient u zelf een mobiele telefoon aan te schaffen (als er nog geen in bezit is). Hiernaast zijn de eenmalige kosten voor een prepaid simkaart niet zo hoog. U betaalt hier rond de €5,- á €10,- voor. Mocht u dus al een telefoon hebben en u bent hier tevreden over heeft u dus voor een klein bedrag al een manier om te bellen, sms’en en te internetten. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat u nooit meer betaalt dan dat u gebruikt. U koopt vooraf beltegoed en deze kunt u gebruiken tot dit tegoed op is. Op dat moment beslist u zelf of u dit weer wilt opwaarderen, zodat u weer kunt bellen. Bij een mobiel telefoonabonnement betaalt u altijd een vast bedrag en als u meer wilt bellen dan het aantal belminuten dat u heeft ingekocht van te voren dan komt dit bovenop uw bundel. Als er dus even niet in de gaten wordt gehouden hoeveel er afgelopen maanden is gebeld dan kan er aan het einde van de maand ineens een hoge factuur op de deurmat liggen. Dat wil niemand natuurlijk!

Share.

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie en ik werk bij iPhoneGoedkope.NL. Ik zorg ervoor dat deze website dagelijks geüpdatet wordt met bijvoorbeeld het laatste nieuws en geruchten over iPhones. Daarnaast onderhoud in contacten met telefoon aanbieders, zodat wij de beste aanbiedingen aan jou kunnen tonen. Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen!

Reacties zijn uitgeschakeld.