Wat moet ik doen als mijn iPhone kapot is?

0

Kapotte telefoonDe meeste Apple fans kunnen niet zonder hun iPhone. Dat is ook niet zo raar, want iPhones zijn nu eenmaal prachtige telefoons. De nieuwe iPhone X heeft zelfs weer een behuizing gekregen geheel van glas gemaakt. Erg fraai natuurlijk, maar de kans dat je de telefoon een keer in zijn leven laat vallen is vrij aanwezig.

Uiteraard kan je de kans op een ferme valpartij met deuken verkleinen door een dikke hoes om jouw iPhone heen te stoppen. Als je een echte Apple fan bent dan weet je wel dat dit helemaal niet de oplossing is voor jou. Je wil immers wel een beetje kunnen genieten van het design van jouw iPhone. Daarnaast is het vervelend dat je een dikkere, zwaardere telefoon met jou mee moet dragen de gehele dag.
En dan nog is de kans dat jouw telefoon kapot gaat bij een valpartij niet helemaal uit te sluiten. Er bestaat altijd de kans dat er krassen komen op het scherm of dat deze zelfs breekt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als jouw telefoon kapot is.

Wel of geen verzekering?

Als je van jezelf weet dat je nogal een kluns bent, dan kan het verstandig zijn om een telefoonverzekering af te sluiten. Bij vrijwel iedere telefoonverzekeraar heb je de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die jouw telefoon beschermt tegen schade en vaak ook diefstal. Je betaalt vaak een bedrag tussen de vijf en tien euro per maand, waarmee jouw telefoon vervangen wordt mocht hier iets mee gebeuren.
Wel is het goed om te weten dat de meeste verzekeringen een aantal kleine lettertjes kennen. Zo is het vaak bijvoorbeeld zo dat wanneer je telefoon bekrast is maar nog wel gewoon werkt, deze niet vervangen wordt. Ook moet je soms een eigen bijdrage neerleggen die op kan lopen tot wel vijftig euro. Dit nog bovenop het maandelijkse bedrag dat je al betaalt. Een verzekering is vaak dus geen goede deal.

Zelf even maken of het toch maar laten doen?
Veel mensen staan voor de keuze om hun iPhone zelf te repareren of deze weg te brengen naar een servicedienst van Apple. Het is namelijk veel goedkoper om zelf jouw iPhone te repareren. Als je de onderdelen los koopt dan is het gemakkelijk in elkaar te zetten.
Mocht je niet zo handig zijn dan kan je natuurlijk altijd er nog voor kiezen om jouw telefoon weg te brengen naar iemand die er verstand van heeft. Het kost vaak dan wel wat meer geld, maar het is wel belangrijk dat jouw telefoon goed wordt gerepareerd.

Het is dus belangrijk om zuinig te zijn op je telefoon. Probeer in ieder geval altijd een screenprotector te gebruiken, zo is de kans op kras- en schermschade al erg klein.

Share.

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie en ik werk bij iPhoneGoedkope.NL. Ik zorg ervoor dat deze website dagelijks ge├╝pdatet wordt met bijvoorbeeld het laatste nieuws en geruchten over iPhones. Daarnaast onderhoud in contacten met telefoon aanbieders, zodat wij de beste aanbiedingen aan jou kunnen tonen. Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen!

Reacties zijn uitgeschakeld.