Mobiel abonnement of sim only met een los toestel?

0

Is je telefoon abonnement afgelopen? Of heb je op dit moment een sim only abonnement en is je huidige toestel aan vervanging toe? Dan wordt het tijd om na te denken of je een los toestel aanschaft en doorgaat met je huidige sim only abonnement, of dat je je huidige sim only abonnement opzegt en een mobiel abonnement afsluit inclusief telefoon. Maar wat moet je kiezen? En wat is het voordeligst? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Conclusie

We nemen als voorbeeld de iPhone 7. Een abonnement met een looptijd van 24 maanden, 2GB data en 100 minuten bellen kost over 2 jaar gezien €468,-. Daarin zit dan een toestelbundel van €12,50 per maand wat neerkomt op €300 voor 24 maanden. Een sim only abonnement bij dezelfde provider met een looptijd van 24 maanden, 4GB(!) data en 100 minuten bellen kost €8,50 per maand. Over 2 jaar gezien betaal je dus voor het sim only abonnement €204,-. Daarbij komt natuurlijk nog wel een bedrag voor de aanschaf van een los toestel. Stel dat je een iphone 7 refurbished koopt van €219,-, dan kost dat in totaal gespreid over 2 jaar €423,-, En dan heb je dus een iPhone 7 met sim only abonnement. Dat is een prijsverschil van €45,- in vergelijking met een mobiel abonnement. Als we alleen de kosten voor het toestel in kaart brengen, betaal je dus bij een mobiel abonnement €300,- voor een toestelbundel, terwijl je het toestel los al voor €219,- kunt kopen. Dat is een verschil van €81,-. Hieruit kunnen we concluderen dat je met een sim-only abonnement met een los toestel goedkoper uit bent dan een abonnement inclusief toestel. 

Afhankelijk van jouw eigen eisen en wensen

Of je nu moet kiezen voor een sim only abonnement waarbij je het toestel los moet kopen, of kiest voor een mobiel abonnement waarbij je betaalt voor een toestelbundel, is natuurlijk afhankelijk van jouw eigen wensen en eisen. Bij een sim only abonnement moet je natuurlijk wel in een keer een (flink) bedrag neerleggen om het toestel aan te schaffen. Niet iedereen heeft dit geld zomaar beschikbaar en kiezen daarom voor een mobiel abonnement waarbij het toestel in principe afbetaald wordt. En hoe nieuwer het toestel, hoe duurder deze is om los aan te schaffen. Dus heb je niet zomaar een paar honderd euro liggen om een los toestel te kopen, dan is het aannemelijk dat je voor een mobiel abonnement kiest inclusief toestelbundel. 

Share.

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie en ik werk bij iPhoneGoedkope.NL. Ik zorg ervoor dat deze website dagelijks geüpdatet wordt met bijvoorbeeld het laatste nieuws en geruchten over iPhones. Daarnaast onderhoud in contacten met telefoon aanbieders, zodat wij de beste aanbiedingen aan jou kunnen tonen. Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen!

Reacties zijn uitgeschakeld.