Komt Siri nu eindelijk ook naar Nederland met iOS 8?

0

Drie jaar geleden werd Siri geïntroduceerd. Siri is een spraakassistent in het mobiele besturingssysteem van Apple. Bij de introductie van Siri erkende de spraakassistent alleen de Engelse taal, de afgelopen jaren zijn hier meer talen bijgekomen. Nu drie jaar later lijkt het erop dat Apple werkt maakt van een Nederlandstalige spraakassistent in Siri. Apple heeft op haar eigen website een vacature geplaatst waarin nadrukkelijk gevraagd wordt naar iemand die het Siri-team kan aanvullen die vloeiend Nederlands spreekt.

Apple liet op het WWDC in juni weten dat Siri iniOS 8 nog meer talen ondersteund maar al snel werd duidelijk dat Nederlands niet behoorde tot de nieuwe erkende talen. Het is hierdoor een verrassing dat Apple nu het Siri-team uit wil breiden met iemand die vloeiend Nederlands spreekt. Het is een kwestie van tijd dat iedereen in Nederland ook gebruik kan gaan maken van de spraakassistent in iOS maar wanneer dit exact zou zijn is niet bekend. De vacature moet als eerst ingevuld worden en dan is het nog maar de vraag hoe lang het duurt dat alle werkzaamheden zijn afgerond. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een Nederlandse spraakassistent binnen een jaar werkt op de iPhone.

Share.

Over de schrijver

Sophie Middelkamp

Hallo! Ik ben Sophie en ik werk bij iPhoneGoedkope.NL. Ik zorg ervoor dat deze website dagelijks geüpdatet wordt met bijvoorbeeld het laatste nieuws en geruchten over iPhones. Daarnaast onderhoud in contacten met telefoon aanbieders, zodat wij de beste aanbiedingen aan jou kunnen tonen. Als je vragen hebt kan je mij altijd mailen!

Reacties zijn uitgeschakeld.